L4

2020-2021

Zoomen met een journalist

Tijdens ons vierde taalthema hadden we het over kranten en artikels. We interviewden een journalist en schreven zelf een artikel. De journalist daagde ons uit om zelf een artikel te schrijven. Het beste artikel zal in de krant van West-Vlaanderen verschijnen. Hieronder kun je wat foto's terugvinden van ons zoomgesprek. Bekijk zeker ook eens ons klaskrantje.

Techniek: Elektrospel maken

Om ons WO thema 'Feest' af te sluiten maakten we zelf een Elektrospel. We leerden in dit thema een stroomkring maken en leerden over materialen die geleiden en isoleren. Al deze kennis hadden we nodig om uiteindelijk zelf ons elektrospel te maken. Hieronder kun je de resultaten bekijken :) Nadien testten we elkaars spelletjes uit.

Kerstontbijt

De laatste vrijdag voor de kerstvakantie organiseerden we een kerstontbijt in de klas. Dit organiseerden we in het kader van ons gezondheidsbeleid op school. We deden ons best om alles zo veilig en hygiënisch mogelijk te laten verlopen. Tafels werden ontsmet, geen buffet zoals andere jaren, maar gewapend met handschoenen en een mondmasker op bediende de juf ons. Zo werd het toch een leuk en gezellig ontbijtje. Juf trakteerde met pistolets, chocoladekoeken, sandwiches en croissants. De leerlingen maakten in de klas een lijstje met alles wat ze nodig hadden voor het kerstontbijt.

Taalinitiatie: It's the most wonderful time of the year

Tijdens de taalinitiatieles 'It's the most wonderful time of the year' leerden we heel wat Engelse woorden over het thema Kerst aan de hand van een grappig liedje 'Turkey Trouble'. Het liedje kun je hier beluisteren:
https://learnenglishkids.britishcouncil.org/songs/turkey-trouble
We oefenden de Engelse woorden daarna op een leuke en speelse manier in. Als slotactiviteit speelden we een bordspel met alle aangeleerde woorden. Het filmpje en enkele sfeerfoto's kun je hieronder bekijken. 

Techniek: een stroomkring maken

Als start voor ons nieuwe WO theme 'Feest' kregen de leerlingen de opdracht om zelf een lampje te laten branden. Ze kregen allerlei materiaal (een batterijen, elektriciteitsdraad, een lampje en een fitting, schroeven, plankjes ...) en werden uitgedaagd om met al het materiaal het lampje te laten branden.
Eerst maakten we een ontwerptekening en daarna gingen we aan de slag.

Kerstmarkt goes online

Gezien de huidige situatie kan onze jaarlijkse kerstmarkt dit jaar helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd... toch maakten we een leuk kerstgeschenkje om jullie kersttafel wat te versieren dit jaar. Welkom in onze online webshop!

We maakten 'bevroren kerstlichtjes' omdat iedereen wel een lichtje kan gebruiken in deze donkere tijden.
Wil je het werkje kopen? Dat kan! Je kan volgende week een envelop met gepaste centjes meegeven met je zoon of dochter. Onze werkjes kosten €3, de opbrengst hiervan zal gaan naar het aankopen van materiaal om de speelplaats wat op te smukken.

WO Thema 3: Terug in de tijd

Tijdens dit WO thema leerden we werken met de eeuwenband, we kwamen meer te weten over de geschiedenis van onze gemeente en leerden ook hoe ze vragen werkten, leefden en aten.
Verder namen we ook onze eigen gemeente nog eens onder de loep. We bekeken de straatnamen en kwamen meer te weten over bv. Fritz Vincke. We bekeken enkele bekende gebouwen uit de gemeente en plaatsten die op de eeuwenband. Wist je dat we in Bredene als gebouwen hebben die dateren uit de 13 à 14de eeuw?

Sint op bezoek

Gezien de huidige omstandigheden konden de Sint en piet helaas geen bezoekje brengen aan onze school. Toch lieten ze een leuke verrassing achter in onze klas. En al die leuke dingen moesten natuurlijk eens uitgetest worden ;)

Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden.

Griezellezen

De laatste dag voor de vakantie, kwamen we allemaal in onze Halloweenkledij naar school. De leerlingen hadden de opdracht gekregen om een griezelig boek mee te brengen naar de klas. We maakten de klas wat donker, zetten griezelige muziek op, staken de kaarsjes aan en genoten van onze griezelige verhalen. Hieronder kun je enkele sfeerfoto's terugvinden.

WO Thema 1: Tot uw dienst!

Tijdens het WO-thema  'Tot uw dienst!' leerden we heel wat over de verschillende diensten in onze gemeente. Verder hadden we het ook over de verschillende zones in onze gemeente. We verkenden de gemeente op de fiets en duidden nadien in de klas de afgelegde weg aan op de gemeentekaart. Op de kaart leerden we ook de verschillende gebieden (woongebied, industriegebied, recreatiegebied, handelsgebied, natuurgebied ...) herkennen en aanduiden. We maakten ook kennis met verschillende openbare en historische gebouwen in onze gemeente.

Pagina's

Abonneren op L4