Lagere klassen

2020-2021

Davidsfonds: Kortverhaal - thema 'schatten'

Naar jaarlijkse gewoonte namen we deel aan de Davidsfondswedstrijd. We moesten een kortverhaal schrijven in het thema van 'schatten'.
De leerlingen konden vrijwillig deelnemen hieraan.
Vandaag was dan de prijsuitreiking.
De 1ste plaats gaat naar Gisele, top!
De 2de plaats naar Lisa en de 3de plaats naar Manon.
Proficiat hoor, dames. 

Nederlands/W.O.: Reclamewijs

In de lessen W.O. en Nederlands (wervende teksten) zijn we druk bezig met het bekijken van reclame: hoe pakken reclamemakers het aan, welke trucjes gebruiken ze om ons te overtuigen, waar vinden we allemaal reclame, is het altijd betrouwbaar,...? 
Om ons extra 'reclamewijs' te maken, speelden we enkele spelletjes in het thema van reclame via de computer.
Mochten jullie het thuis nog eens willen uitproberen: •http://reclamewijs.ugent.be/

MV beeld : abstract met vormen

Fase 1: Waarnemen

Herhalen van de reeds aangeleerde vormen : cirkel, driehoek, vierkant, rechthoek, vijfhoek ...

Kennismaking met abstracte kunstwerken met vormen , kunstenaar Lewy e.a.

Fase 2 en 3: Verwerken en vormgeven

Eerste les: We kiezen elke keer 1 vorm en teken (met potlood) de omtrek. Dit herhalen we telkens met verschillende vormen. Daarbij trachten we ook wat te letten op de compositie. Zo bekomen we een soort wirwar van lijnen die nieuwe vormen omlijnen.

OVSG-toets ICT

Vandaag zijn we gestart met de eerste praktische proef van onze OVSG-toetsen 6de leerjaar.

De leerlingen moesten hun mama of papa interviewen en polsen wie hun idool was toen ze jong waren.

Vandaag zijn de leerlingen gestart met het maken van een presentatie op de computer met daarin alle info die ze van mama of papa kregen. Ze leerden hoe ook ze foto's en filmpjes kunnen uploaden. 

De ICT-vaardigheden worden zo grondig getest. 

 

 

Zoomen met een journalist

Tijdens ons vierde taalthema hadden we het over kranten en artikels. We interviewden een journalist en schreven zelf een artikel. De journalist daagde ons uit om zelf een artikel te schrijven. Het beste artikel zal in de krant van West-Vlaanderen verschijnen. Hieronder kun je wat foto's terugvinden van ons zoomgesprek. Bekijk zeker ook eens ons klaskrantje.

Techniek: Elektrospel maken

Om ons WO thema 'Feest' af te sluiten maakten we zelf een Elektrospel. We leerden in dit thema een stroomkring maken en leerden over materialen die geleiden en isoleren. Al deze kennis hadden we nodig om uiteindelijk zelf ons elektrospel te maken. Hieronder kun je de resultaten bekijken :) Nadien testten we elkaars spelletjes uit.

Kennismaken met kunstenaar Anthony Breslin

Anthony Breslin is een Australische kunstenaar. Zijn kunstwerken worden gekenmerkt door abstracte gezichten, felle kleuren, verhoudingen die niet kloppen ... Meestal werkt hij zijn beeldend werk af met 3D-kenmerken, zoals knopen, wasknijpers, ogen ... 

Wij probeerden een kunstwerk in het genre van Breslin te maken. Iedereen gaf er zijn eigen toets aan. Wat een schitterende resultaten! 

Pagina's

Abonneren op Lagere klassen