Kleuterklassen

2019-2020

Laatste update van de vriendjes Finn en Jack

Finn is dol op het thema verkeer. Ze deden de verkeersbingo, enkel de mier kwamen ze niet tegen. Ze kwamen wel een straatveger tegen. En hij speelde samen met mama een dramalesje over de auto. Leuk zeg!

Jack-Myles was jarig. Hij had een superleuke dag! Hij sliep lekker lang, kreeg een gitaar en ze aten een lekkere Spidermantaart. Die ziet er superlekker uit.

 

Vrijdag: Thema BOOEE zo roept de koe!

Dag mama's en papa's,

Vandaag is het alweer de laatste dag van de week! Het wordt mooi weer vandaag dus kunnen jullie sloebers veel buiten spelen. Daarnaast hebben de kinderen nog de kans om opdrachtjes te maken vandaag. 

Opdracht 1: Jullie mogen pannenkoeken maken met de melk van de koe. Laat de kinderen weten dat de melk afkomstig is van de koe. Het recept voor het maken van de pannenkoeken kan je terugvinden hieronder in de blog. 

Vrijdag: Bewegingstussendoortjes

De gps zegt...:

Zet een gekleurde bol op de hand van je kleuter: Rood= rechts, blauw= links. Vertel aan je kleuter wat een gps is. 

Daarna geef je opdrachten zoals een gps. Bijvoorbeeld: je rijdt rechtdoor tot aan de tafel, je stapt rond de tafel en draait na twee passen naar links. Je rijdt verder tot aan de kast, vlak voor de kast draai je naar rechts, je vervolgt je weg tot aan de zetel en gaat dan terug naar rechts,… 

 

Treindans:

k2 gd : leukedingenbundeltje

Dag iedereen, 

Indien uw kleutertje het nog leuk vindt om in het bundeltje te werken, mogen ze dit op eigen tempo verder afmaken.

Op elke pagina staat de uitleg van wat er gedaan moet worden.

We werken in het leukedingenbundeltje verder aan de begrippen van groot naar klein, laag naar hoog met de panda, het na kleuren van de kauwgomballetjes in het automaat ....

Indien u nog vraagjes hebt of leuke foto's die u wenst te delen mag je deze gerust door sturen. 

Woensdag: Thema BOOEE zo roept de koe!

Dag mama's en papa's,

Vandaag werken we verder met krullebol: Schaapje tekenen in de scheerschuim/ zand. We maken krullige bewegingen om zo de vacht van het schaapje terug te bekomen. Op de foto kan je zien dat een juf deze bewegingen maakt in de scheerschuim en zo een mooi schaapje bekomt.

Daarnaast mogen de kinderen boerderijdieren nabootsen. Je neemt een speelgoedboerderijdier of een prent van een koe, varken, paard en schaap. Ze benoemen ze elk bij naam. vervolgens moeten ze de typische geluiden en bewegingen nabootsen. 

Pagina's

Abonneren op Kleuterklassen