Groenendijk

2019-2020

Laatste update van de vriendjes Finn en Jack

Finn is dol op het thema verkeer. Ze deden de verkeersbingo, enkel de mier kwamen ze niet tegen. Ze kwamen wel een straatveger tegen. En hij speelde samen met mama een dramalesje over de auto. Leuk zeg!

Jack-Myles was jarig. Hij had een superleuke dag! Hij sliep lekker lang, kreeg een gitaar en ze aten een lekkere Spidermantaart. Die ziet er superlekker uit.

 

Correctie 29/05/20

Hallo iedereen

In bijlage kunnen jullie de correctiesleutel terugvinden voor de dagtaak van vrijdag 29 mei 2020. Vergeet niet om netjes en nauwkeurig te verbeteren in het groen!

Prettig verlengd weekend!
juf Manon

PS: donderdag 4 juni is het Lewis zijn verjaardag. Wie een leuke foto, boodschap, tekening of een filmpje heeft voor Lewis, mag dat zeker doorsturen naar mij.

Vrijdag: Thema BOOEE zo roept de koe!

Dag mama's en papa's,

Vandaag is het alweer de laatste dag van de week! Het wordt mooi weer vandaag dus kunnen jullie sloebers veel buiten spelen. Daarnaast hebben de kinderen nog de kans om opdrachtjes te maken vandaag. 

Opdracht 1: Jullie mogen pannenkoeken maken met de melk van de koe. Laat de kinderen weten dat de melk afkomstig is van de koe. Het recept voor het maken van de pannenkoeken kan je terugvinden hieronder in de blog. 

Vrijdag: Bewegingstussendoortjes

De gps zegt...:

Zet een gekleurde bol op de hand van je kleuter: Rood= rechts, blauw= links. Vertel aan je kleuter wat een gps is. 

Daarna geef je opdrachten zoals een gps. Bijvoorbeeld: je rijdt rechtdoor tot aan de tafel, je stapt rond de tafel en draait na twee passen naar links. Je rijdt verder tot aan de kast, vlak voor de kast draai je naar rechts, je vervolgt je weg tot aan de zetel en gaat dan terug naar rechts,… 

 

Treindans:

Dagplanning vrijdag 29 mei

Voila, we hebben er alweer een weekje op zitten.

We sluiten de week op het gemakje af. Vandaag staan er geen lessen wiskunde of spelling op het programma.

Ik zag enkele leerlingen op de live sessie om de herhaling van TARGET 7 te bespreken. Ze deden het allemaal goed.

Ik hoop dat het bij de anderen ook zo goed gelukt is. Nogmaals : correctiesleutels zijn terug te vinden op de blog.

Vandaag starten we met een KORT schrijflesje. Schrijflesjes vereisen wel enige vorm van denken. Het schrijven zelf is niet veel.

Dagtaak 29/05/20 + correctie

Hallo allemaal

Deze week zit er ook alweer bijna op. In bijlage krijgen jullie de dagtaak voor morgen en de verbetersleutel voor vandaag door.
Niet vergeten: morgenochtend gaat uitzonderlijk de live sessie door om 11u.
Wie het antwoord op het raadsel van de week weet, mag dit nog steeds mailen. Morgennamiddag plaats ik dan het antwoord op de blog.

Tot morgen!
Groetjes

Pagina's

Abonneren op Groenendijk