Blog van Line

Les techniek: proefjes

Ook in ons klasje maakten de kinderen eerst een verslag van een proefje dat werd getoond via youtube. Ze deden dit in hun groepje in de klas en nadien mochten we aan den lijve een een aantal proefjes ondervinden samen met de klas van juf Virginie. Soms echt wel schrikken hoe de proefjes lukten en luchtdruk zichzelf bijna automatisch bewees... Een hele boeiende namiddag waar we samen heerlijk veel geleerd hebben, dankjewel juf Virginie voor de superorganisatie! 

Kajak met de derde graad

Op woensdag 09/09/20 organiseerde meester Patriek opnieuw de kajakinitiatie op de Spuikom aan de Watersportclub voor de derde graad van De Zandloprtjes Groenendijk en Centrum-Plein. Het werd een heerlijke en voor sommigen toch ietwat natte namiddag vol waterpret, met af en toe een deugddoend zonnetje en heel veel sportieve fun, dankjewel meester Patriek! We doen dit heel graag nog eens opnieuw hoor!! 

Op uitstap naar de Dodengang en het MMP1917 met L4

Op maandag 05/11 trokken we met de leerlingen van het vierde leerjaar Centrum-Plein en Groenendijk naar de Dodengang in Diksmuide en het MMP1917 te Zonnebeke! Omdat we in onze klas nog wat meer willen leren over W.O.I was het een aanrader dit te ondernemen... Samen met Olly leerden we heel wat bij in het museum en mochten allerlei uitproberen, wat een interssante dag! 

Naar theater

Onze vierde klassertjes trokken op 4 oktober naar het theater in het Staf Verlsuys centrum, met dank aan alle acteurs voor de puike prestatie! Vooraf nog eventjes de tijd om de beentjes te strekken... 

Op tocht met de fiets door onze gemeente Bredene

Op 'professionele wijze' trok L4GD per fiets door de gemeente Bredene, we bezochten heel wat gekende monumenten en plaatsjes, zoals de Visserskapel, Staf Versluys, de Sint-Rikierskerk, enz. Nadien verwerkten we dit bezoek tijdens onze W.O. lessen met betrekking tot het thema 'Op verkenning door onze gemeente'. Chapeau aan alle 4de klassertjes voor de manier waarop de fietstocht verliep , hun enthousiasme en ook een warme dankjewel aan de papa van Lieze Pira en de mama van Nicola Hofmann voor hun schitterende begeleiding. 

Goed gestart!

Beste ouders,

 

Ook in het vierde leerjaar in onze afdeling Groenendijk zijn we goed gestart en zien we het komende schooljaar vol goede moed tegemoet. We hebben al heel wat gewerkt en worden heuse rekenaars...

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Line