L3

2020-2021

Portfolio mv:Beeld:Kijkwijzer 4:kleimasker voor carnaval

Bijna is het carnavalsvakantie en we voelden het kriebelen. Eerst bekeken we verschillende in en uitheemse maskers, daarna gingen we met ons materiaal zelf aan de slag. Dit is deel 1 van de les, we moeten ze nog beschilderen en vernissen. Maar eerst goed laten uitdrogen tijdens de vakantie in de zon.

Pannenkoekendag

Op dinsdag 2 februari was het pannenkoekendag. De keukenweegschaal en de maatbeker werden bovengehaald, de ingrediënten werden afgemeten en het beslag gemaakt. De bakkers van het 3e leerden pannenkoeken bakken . Ze werden door iedreeen geproefd en het smaakte. Ook voor de juffen was er een "proevertje".. Dus mama's en papa's vanaf nu kunnen jullie spruiten zelf hun pannenkoeken bakken. Gelieve toch wel een oogje in  het zeil te houden ;)

 

Wouw thema 4 techniek bruggen bouwen.

Ons WOUW thema heeft als thema " ter land, ter zee en in de lucht" . We leerden al het één en ander over transport. We plooiden al verschillende vliegertjes en hebben die uitgetest om te zien welk model het verste kon vliegen. We bouwden ook autootjes uit knex en lieten die in de turnzaal van een helling rijden. In les 5 kregen we de uitdaging om een brug te bouwen. We werden in groepjes van 3 verdeeld en kregen per groep andere bouwmaterialen. Daarmee gingen we aan de slag. Het lukte niet altijd even goed, maar we hebben er wel lessen uit getrokken.

 

techniek vast en los

Tijdens de techniekles kregen de leerlingen een plankje waarop allerlei zaken waren vastgemaakt. Ze kregen de opdracht om alles los te maken en hiervoor het meest geschikte gereedschap te gebruiken. Ondertussen leerden ze ook de correcte namen van de evestigingsmiddelen en het gereeschap. En niemand heeft op zijn vingers geklopt :)

Pagina's

Abonneren op L3