L6

2022-2023

Eerste zwemles

Vandaag was de eerste zwemles van het schooljaar.

Meneer Wilfried begeleidde ons en gaf speelse oefeningen om onze techniek te verbeteren. Daarna mocht er nog even vrij gezwommen en vooral gespeeld worden. 

 

Natuurproject - deel 2

Vandaag hadden we met Johan van Natuurpunt afgesproken aan de Paelsteenpanne.

Daar wachtte hij ons op met harken en vorken. Het was de bedoeling dat alle takken op draagberries werden geladen en dan moesten die naar een verzamelplaats worden gebracht. 

Het was hard werken, maar we zijn fier dat we hebben mogen meewerken aan dit project.

Dank u wel, Johan, voor de lekkere chocomelk! 

Eerste spreekles

In de eerste spreekles van dit schooljaar moesten er magische figuren worden voorgesteld aan de klasgenootjes. Elk groepje had een andere magische figuur gekregen om beter te leren kennen : elfen en feeën, heksen, kabouters, kobolden en trollen kwamen aan bod. 

Natuurproject - deel 1

We nemen dit jaar met onze klas deel aan het natuurproject van de organisatie Natuurpunt.

Vandaag kwam Johan Rys in onze klas en hij vertelde ons wat Natuurpunt doet en wat wij als vrijwilliger kunnen betekenen voor de natuur. 

Hij gaf ons informatie over de natuur van vroeger, de natuur van nu en wat er allemaal veranderd is. Er werd ook stil gestaan bij het belang van natuurbeheer.

Volgende week gaan we naar de Paelsteenpanne en daar gaan we dan zelf aan de slag in de natuur. We kijken er al naar uit! 

 

2021-2022

Een tegen allen

Vandaag moesten de lln 25 opdrachten uitvoeren en tot een goed einde brengen. Ze kregen hiervoor tot de middag de tijd.

Enkele opdrachten waren : een dansje van 1 minuut maken met de ganse klas, met elke letter van het alfabet een jongens- of meisjesnaam verzinnen, een gedicht schrijven over de klas van minstens 10 zinnen, elk blaadje van een WC-rol nummeren ...

De klas slaagde erin om alle opdrachten tot een goed einde te brengen. Proficiat! 

Pagina's

Abonneren op L6