L6

2018-2019

Techniek : Zeilbootje

Vandaag stond er een lesje techniek gepland. De leerlingen kregen een bouwplaat van een zeilbootje. Eerst moesten ze alle onderdelen uitknippen, daarna vouwen op de stippellijnen en uiteindelijk alles aan elkaar kleven. Tot daar lukte alles goed. Maar dan kwam het moeilijker werk. De masten met de zeilen bevestigen in de boot. De uitdaging was : je zeilboot mag niet kapseizen! 

 

OKIDOO

Juf Bianca komt al heel wat jaren bij ons op school. Gedurende enkele lessen probeert ze de leerlingen bij te brengen dat rust en ontspanning heel belangrijk zijn. Er wordt ook over hun emoties gepraat. Soms vloeit er al eens een traantje. 

 

 

Four Square

Het thema van de lessen Nederlands is "Buiten spelen". In een van de lessen leerden we het spel "Four Square" kennen. Vandaag was het moment aangebroken om het spel eens uit te proberen op de speelplaats. We hebben ons goed geamuseerd! 

Grootouderfeest

Vandaag ging ons traditioneel (groot)ouderfeest door in het Staf Versluyscentrum. Thema dit jaar was "LIEFDE".

De jongens en meisjes van het 6de leerjaar gingen zelf op zoek naar een geschikt liedje. Hun keuze viel op "Mad love" van David Guetta.

Het dansje ontstond met heel veel inbreng van de leerlingen en hier en daar wat bijsturing van de juf. Ze hebben dat super gedaan! 

 

Schooltheater

Maandag gingen we met de 3de graad naar een voorstelling van "Tweelicht en zoon" kijken in het Staf Versluyscentrum. 

Don Quichot?! is een boeiende en gelaagde voorstelling met enerzijds de vele grappige avonturen van de ‘vernuftige’ edelman Don Quichot en zijn knecht Sancho Panza en anderzijds, zonder dat de thematiek expliciet aan bod komt in de voorstelling, de ziekte van Alzheimer waaraan Fons/Don Quichot lijdt.

KIVA

Op onze school zijn wij dit jaar gestart met het KIVA-project. 

Als KIVA-school probeer je ervoor te zorgen dat de school een veilige, aangename en stimulerende omgeving is waarin pesten minder kans maakt. 

Elke maand werken we rond een bepaald thema en zo kunnen we sterren verdienen. Het thema van de maand september was "RESPECT".

 

Veldloop

Vandaag namen we deel aan de veldloop in onze gemeente. De jongens en meisjes moesten 1 km lopen. Ze deden ontzettend hard hun best en ze werden dan ook allemaal beloond met een medaille. 

 

Gemeenteraadsverkiezingen

Vandaag kwam de burgemeester, Steve Vandenberghe, een uurtje les geven aan het 5de en 6de leerjaar.

Hij kwam vertellen over de gemeenteraadsverkiezingen. De kinderen stelden ontzettend veel interessante vragen. 

Het werd een boeiende en leerrijke namiddag! Dank u wel meneer de burgemeester. 

Dag van de sportclub

Woensdag 19 september was het "De dag van de sportclub". Iedereen mocht zijn / haar club eens in de kijker zetten door in de kledij van de club naar school te komen.

Voor de lessen van start gingen, deden we samen wat oefeningen op muziek. Helemaal opgewarmd konden we aan de schooldag beginnen. 

 

Dag van de sportclub

Woensdag 19 september was het "De dag van de sportclub". Iedereen mocht zijn / haar club eens in de kijker zetten door in de kledij van de club naar school te komen.

Voor de lessen van start gingen, deden we samen wat oefeningen op muziek. Helemaal opgewarmd konden we aan de schooldag beginnen. 

 

Pagina's

Abonneren op L6