L6

2016-2017

Inleefatelier India

Na 2 weken te hebben gewerkt in de klas rond het land India, was het tijd voor een leuke afsluiter! We reden naar het inleefatelier van Studio Globo in Roeselare. Daar kregen alle leerlingen een Indiase naam en taak. Ze gingen aan de slag en waanden zich gedurende een halve dag een Indiaas meisje of een Indiase jongen. 

Wat we al die tijd in de klas hadden voorbereid, werd nu werkelijkheid. 

Filmmuseum

Met de 3de graad brachten we een bezoek aan Michels Filmmuseum te Roeselare. Dit is de plek bij uitstek waar je als bezoeker terug kan gaan in de tijd om te ontdekken hoe het er vroeger aan toe ging bij het opnemen en projecteren van films.

 

Kennismaking met het land India

India komt vaak in de actualiteit. Jammer genoeg zijn de beelden nogal eenzijdig: natuurrampen, menselijke ellende, ... Maar hoe mensen werkelijk wonen en leven in India komen we vaak niet te weten.

Aan de hand van het project "Wonen en leven in India" maakten de leerlingen kennis met 3 Indiase leeftijdsgenoten van wie ze de familie, vrienden, hobby's en dromen leerden kennen.

Week van de amateurkunsten

Deze week werd er extra aandacht gevraagd voor de amateurkunsten.

Michael en Nicholas Vandekerckhove volgen les aan de muziekacademie in Oostende. Daar volgen ze allebei les om "cornet" te spelen. In de klas kregen ze even de kans om wat meer uitleg te geven over hun hobby en ze brachten ook enkele muziekstukjes.

De andere leerlingen waren alvast enthousiast!

 

OVSG-toets techniek: maak een kledingstuk

Voor de eindtoets techniek moesten de leerlingen van het 6de leerjaar zelf een kledingstuk ontwerpen.

Daarna moesten ze zelf een weefgetouw maken. Hoe dat moest? Het internet hielp ons op weg! Als het weefgetouw klaar was, konden we beginnen weven. Elke leerling maakte een vierkant lapje stof met wol. Al deze lapjes werden aan elkaar genaaid tot ons kledingstuk.

Het resultaat mag gezien worden! Goed gedaan!

Tekenwedstrijd Zonta

Ook dit jaar namen we met de 3de graad weer deel aan de tekenwedstrijd van Zonta - De Haan.

Zonta is een groep vrouwen die strijden voor gelijke rechten van de vrouwen.

Dit jaar moesten de leerlingen een tekening maken met als thema "Kindhuwelijken".

Niet makkelijk, maar iedereen deed zijn best om iets moois op papier te zetten. De winnaar voor L6GD werd uiteindelijk Michael Vandekerckhove.

 

DOE-stations

Storm Dieter schudde recent de hele kust wakker. Veel wind in combinatie met een uitzonderlijk hoogtij zorgde voor paniek bij de bevoegde autoriteiten. Uiteindelijk raasde storm Dieter minder hard dan gevreesd maar liet hij ons wel stilstaan bij alle maatregelen die worden genomen om de kust te beschermen.

ICT-toets

In de OVSG-toetsen voor het 6de leerjaar zit voor het eerst een ICT-toets.

Aan de hand van een webquest moesten de leerlingen informatie opzoeken over 6 Belgische mode ontwerpers. 

Daarna moesten ze van één van de ontwerpers een digitaal infobord maken. Onze nieuwe Ipads kwamen super goed van pas!

 

Pagina's

Abonneren op L6