L6

2018-2019

Technopolis on Tour

Op maandag 07 januari mochten we in de namiddag naar het Staf Versluyscentrum.

Daar stond iemand van Technopolis ons op te wachten om ons wat meer te leren over druk aan de hand van verschillende proefjes. 

Het werd een leerrijke namiddag en een geslaagde start van de eerste schooldag na de kerstvakantie! 

Kerstontbijt

Op de laatste vrijdag voor de kerstvakantie organiseerden we een kerstontbijt. Iedereen bracht iets lekkers mee en juf trakteerde met pistolets en donuts. Er werden kaarsjes aangestoken en kerstmuziek op gezet. En of het een succes was! 

Sint in de klas

Gisteren was het weer zover! Sinterklaas en Zwarte Piet brachten een bezoek aan onze school.

Ze vonden ook de tijd om eens in onze klas langs te komen. Ze hadden wat lekkers mee, enkele boeken voor de klasbieb én enkele Smart Games! 

Techniek : superbrein

Eerst keken we in groepjes naar een aflevering van Superbrein (Ketnet).

Daarna mochten de leerlingen het proefje zelf uitvoeren en voorstellen aan de andere leerlingen van de klas. Ze moesten ook goed kunnen uitleggen wat ze deden en het fenomeen kunnen verklaren.

We zijn weer heel wat wijzer geworden! 

Creatief stripverhaal

Vandaag gingen we in de les muzische vorming aan de slag met ecoline.

Elke leerling moest 4 blaadjes beschilderen met ecoline en ze moesten er voor zorgen dat er een witte vlek achterbleef.

Daarna wisselden ze van plaats en moesten ze in de witte vlekken van een andere leerling een vorm herkennen en daar iets in tekenen. 

Toen maakten ze groepjes van 3 en gingen ze met al hun figuren een stripverhaal maken dat ze moesten vertellen aan de klas.

Er kwamen heel wat creatieve verhalen naar voor! 

Tableau Vivant

In de les drama beeldden we in groepjes een schilderwerk uit. We verzonnen een tekstje dat paste bij het schilderij. Op het teken van de leerkracht mochten we beginnen praten, maar enkel de mond mocht bewegen, wij zelf moesten onbeweeglijk blijven zitten/staan. Iedereen was ontzettend creatief en we amuseerden ons te pletter.

 

Pagina's

Abonneren op L6