L4

2017-2018

Techniek: een lampje laten branden

Tijdens het WO thema ‘Machtig, krachtig’ leerden we heel wat over energie en batterijen.
Juf wou eens zien of we alles wat we al geleerd hadden ook echt konden toepassen. We kregen allerlei materiaal (een platte batterij, elektriciteitsdraad, een lampje en een fitting) en werden uitgedaagd om met al het materiaal het lampje te laten branden.
Eerst maakten we een ontwerptekening en daarna gingen we aan de slag.
Het was wat zoeken, maar uiteindelijk slaagden Yuki, Arthur en Wannes er als eersten in om het lampje te laten branden.

Kerstontbijt in de klas

Om het einde van de toetsenperiode en de aankomende feestdagen te vieren, hielden we een Kerstontbijt in de klas. Iedereen bracht iets lekkers mee en juf trakteerde met boterkoeken. Het werd een heel gezellige en vooral lekkere ochtend. Daarna ruimden we alles samen netjes op.

Techniekles: een batterij correct gebruiken

Tijdens het WO thema 'Machtig krachtig' leerden we hoe we correct moeten omgaan met batterijen. We maakten kennis met de verschillende soorten batterijen en leerden ook over de gevaren van batterijen. Verder leerden we ook de verschillende batterijen correct in verschillende voorwerpen plaatsen. We weten nu ook dat een platte batterij niet hetzelfde is als een lege batterij en dat je de + pool nooit met de - pool mag verbinden.

Techniek: Marsepein maken

Het was weer de tijd van Sint en piet en dus ook de tijd van marsepein en mandarijntjes.
We wilden dan ook graag zelf lekkere marsepein maken.
Maar niemand wist eigenlijk echt hoe we marsepein moesten maken. Dus gingen we op het internet zoeken naar een goed recept.
Nadat we een kort instructiefilmpje bekeken hadden, konden we aan de slag gaan.

Grootoudersfeest

Dit jaar keerden we terug in de tijd tijdens het grootouderfeest. We keerden terug naar de Middeleeuwen, de tijd van de jonkheren en jonkvrouwen. De jongens en meisjes van het 4de leerjaar toonden zich van hun beste kant op de instrumentale versie van het hedendaagse nummer 'Shape of you'
Proficiat allemaal! Jullie waren geweldig!

Pagina's

Abonneren op L4