L4

2021-2022

Laatste schooldag

Juf had ons een klasfeestje beloofd, maar toen we in de klas aankwamen stond er een grote koffer met een brief. Het was een brief van een dief die de spullen voor ons klasfeest wou stelen. Helaas voor de dief ging het alarm af. Nu moesten wij achterhalen wie de dief was om zo de code te achterhalen om de koffer te kunnen openen.

WO Verkeer: fietsparcours + fietscontrole

Normaal gezien komt de politie elk jaar verkeerslessen geven in de klas en daarna volgt er een fietscontrole, fietsparcours en rondrit rondom de school. Helaas ging dit al voor het derde jaar op rij niet door. Dus werkten we 2 weken lang rond het thema verkeer in de klas en sloten de lessenreeks af met een fietsparcours en fietscontrole. Terwijl de ene groep het parcours verkende, controleerde de andere groep de fietsen. Daarna wisselden we om.

MV Beeld: We zoomen in op ... dieren en planten

M.V. Beeld

Fase 1: waarnemen

Fase 2 en 3: verwerken en vormgeven

Fase 4: beschouwen / reflecteren

Fase 1: Waarnemen

We maakten tijdens de lessen kennis met allerlei dieren en planten. We gingen ook op zoek naar allerlei dieren in de schooltuin. We bekeken deze dieren in detail met een loepje.

Fase 2 en 3: Verwerken en Vormgeven

Wiskunde: de vierkante meter

Tijdens de lessen meten leerden we iets nieuw: de vierkante meter! Om eens te zien hoe groot een vierkante meter nu precies is, trokken we samen naar de speelplaats. Daar tekenden we allerlei vierkante meters. Ook onderzochten we hoeveel vierkante decimeters in een vierkante meter passen. Natuurlijk legden we onze vierkante meter niet volledig vol met vierkante decimeters, maar werkten we op een handige manier.
Zo ontdekten we de volgende formule: basis x hoogte

Pagina's

Abonneren op L4