L4

2022-2023

Afscheid van Ritaj

Sinds 1 september kwam Ritaj onze klas versterken. Helaas moest ze opnieuw verhuizen en kon ze dus niet bij ons in de klas blijven. Maar we lieten haar niet met lege handen vertrekken. We zullen je missen Ritaj! Je hoorde er al helemaal bij. Veel succes in je nieuwe klas lieve meid!

MV Beeld: ZENtangle

Fase 1: Waarnemen
Naar aanleiding van het WO-thema 'Voel je wel in je vel' bespraken we hoe wij zelf tot rust kunnen komen. Voor sommige leerlingen is dat door muziek te luisteren of te tekenen/schilderen. Uit Amerika is een manier van tekenen overgewaaid die ons tot rust kan brengen: Zentangle
We bekeken samen enkele werken en een instructiefilmpje. Daarna gingen we zelf aan de slag met een lat en zwarte stift of potlood. Meer hadden we namelijk niet nodig. En ‘ZEN’ muziek natuurlijk ;)

KIVA: Samenwerkingsspelletjes

Om te werken aan een goede groeps- en klassfeer deden we de afgelopen weken regelmatig samenwerkingsspelletjes. Hoepels moesten doorgegeven worden zonder handen los te laten, we moesten ons zo snel mogelijk alfabetisch gaan ordenen, daarna moesten we ons ordenen volgens geboortedatum.
We leerden elkaar vertrouwen door elkaar op te vangen. En als laatste probeerden we met in elkaar gehaakte armen samen recht te komen. Bekijk vooral de leuke sfeerfoto's.

Kennismakingspel

Om elkaar wat beter te leren kennen, speelden we een kennismakingspel. De leerling speelde een ganzenbordspel waarbij ze op elk vlak waarop ze terecht kwamen, een persoonlijke vraag moesten beantwoorden.
Zo leerden we nog heel wat bij over elkaar en maakten we ook kennis met de nieuwe leerlingen in onze klas :)

2021-2022

Laatste schooldag

Juf had ons een klasfeestje beloofd, maar toen we in de klas aankwamen stond er een grote koffer met een brief. Het was een brief van een dief die de spullen voor ons klasfeest wou stelen. Helaas voor de dief ging het alarm af. Nu moesten wij achterhalen wie de dief was om zo de code te achterhalen om de koffer te kunnen openen.

Pagina's

Abonneren op L4