L4

2017-2018

Grootoudersfeest

Dit jaar keerden we terug in de tijd tijdens het grootouderfeest. We keerden terug naar de Middeleeuwen, de tijd van de jonkheren en jonkvrouwen. De jongens en meisjes van het 4de leerjaar toonden zich van hun beste kant op de instrumentale versie van het hedendaagse nummer 'Shape of you'
Proficiat allemaal! Jullie waren geweldig!

Fietstocht door de gemeente

Met een weekje uitstel, maandag 9 oktober, hebben we onze gemeente verkend op de fiets. Het weer zat ons toen gelukkige wel mee. Het werd een mooie, warme namiddag. We hielden halt bij verschillende nutsvoorzieningen en ontdekten ook allerlei historische bezienswaardigheden zoals het Visserskapelletje, de Sint-Rikierskerk en de roepsteen. We zagen zelfs enkele oorlogsgraven.

Filmfestival

We trokken vandaag samen met het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar met de tram richting Oostende om daar te genieten van het filmfestival in de Kinepolis. We zagen de film 'Mijn naam is Courgette'. Wanneer Courgette zijn moeder overlijdt, is de negenjarige Courgette plots moederziel alleen op de wereld. De aardige politieman Raymond neemt hem mee naar een kindertehuis op het platteland. Eerst moet hij wennen aan de nieuwe omgeving, maar met hulp van enkele nieuwe vrienden leert hij zijn lot te accepteren.
Het was een mooie, ontroerende film! De leerlingen hebben er van genoten.

2016-2017

Verkeerslessen met de politie

Zoals elk jaar kwamen er twee agenten naar onze school om de leerlingen van het 4de leerjaar verkeerslessen te geven. 's Morgens kwamen de agenten in de klas 'theorielessen' geven. Er volgde ook een leuk verkeersspel waarin getest werd wie de tekens van de agenten goed had begrepen. In de namiddag gingen we dan met de fiets op pad. Eerst was er een fietscontrole, daarna oefenden we onze fietsbehendigheid op een verkeerparcours en uiteindelijk gingen we met de politie een eindje fietsen in de schoolomgeving.

Pagina's

Abonneren op L4