L2

2018-2019

Zee van sporten

Naar jaarlijkse traditie namen we samen met meester Serge en zijn klas deel aan de nieuwe editie van Zee van sporten in samenwerking met moev.

Dit jaar werd het thema "Peppi en Kokki in de strijd tegen afval op het strand" gelanceerd.

Wat was het weer plezant! De kinderen hebben naar hartelust kunnen ravotten op het strand, sporten op het strand, spelletjes spelen op het strand, zich laten schminken, dansen, springen op springkastelen, picknicken in het zonnetje, spelen op het speelplein van Duin en zee en knutselen. Een hele mond vol!

Bezoek aan het Turkeyenhof

Regelmatig moeten we in de klas verwijzen naar vroeger. We proberen altijd de link te leggen naar mama's, papa's, oma's en opa's: "Toen mijn oma in het tweede leerjaar zat, dan..." Voor de kinderen blijft dit gegeven heel abstract.

Dit is een van de redenen waarom meester Serge en ik graag een bezoekje wilden brengen aan het Turkeyenhof. Er ligt daar tal van gebruiksvoorwerpen uit de tijd van onze overgrootouders en grootouders. We keken onze ogen uit!

Techniek: Soep maken

In het zesde thema van WO hebben we geleerd over de markt. We leerden o.a. over fruit en groenten, inheems en uitheems. Met die kennis gingen we aan de slag om met een aantal inheemse groenten soep te maken!

Welke groenten hebben we gebruikt?

  • Wortels.
  • Ajuin.
  • Prei.
  • Tomaten.
  • Courgette.
  • Paprika.

Welk gereedschap hebben we gebruikt?

Kinderkunstwedstrijd van de gemeente

Naar jaarlijkse gewoonte namen we ook deze keer deel aan de Kinderkunstwedstrijd in het thema van de jeugdboekenweek "Vrienden van boeken".

Ik koos voor het verhaal van Vos en Ooievaar, die zoals goede vrienden wel eens doen, elkaar foppen!

De kinderen werden in groepjes verdeeld. Ze schilderden en de schilderijen heb ik gebundeld in een boek!

We verdienden de 2de plaats! :-)

Goed gedaan, lieve schatten!

PS: juf Stefanie kwam even haar goedkeuring geven!

Beeld: Pierrot schilderen met een knipoog naar James Ensor

We maakten kennis met James Ensor en met een van zijn kunstwerken. Van daaruit legden de kinderen de link naar maskers, zich verkleden en naar carnaval. We bekeken een aantal foto's van een Pierrot.

Vervolgens gingen we aan de slag om zelf een Pierrot te tekenen aan de hand van een stappenplannetje:

Mijn huisdier

In het 5de thema van WO leerden we over huizen en over huisdieren. Het was het ideale moment om echte huisdieren naar de klas te brengen!

Hartelijk dank aan de ouders van Lyano om met het hondje te komen, de ouders van Romy die hun poes meebrachten, de mama van Jona om met de hond langs te komen, de papa van Estée om met het konijn te komen, de mama van Lexy die met de cavia's kwam en de mama van Robin die met hun konijn langs kwam!

Alle kinderen vonden het super plezant en waren enorm geïnteresseerd!

Pagina's

Abonneren op L2