L2

2018-2019

Week van het bos

Naar aanleiding van de week van het bos zijn het 1ste en 2de leerjaar naar het Maria Hendrikapark geweest in Oostende. Daar hebben we deelgenomen aan workshops van Horizon Educatief. Spelenderwijs leerden de kinderen bij over dieren die in het bos leven, over een wintervoorraad aanleggen en over de trekvogels.

Okidoo

De kinderen krijgen ook dit schooljaar 4 keer "les" van juf Bianca tijdens Okidoo. We zitten dan gezellig samen in de opvangklas. Juf Bianca leert ons flink zitten als een kikker ("dichtgeritst" als een kikker) en ontspannen en rustig worden door ademhalingsoefeningen: inademen (ruiken aan een bloem vuist linkerhand) en uitademen (blazen tegen de vuist van de rechterhand). Ze leert ons ook om ons eigen veilige plekje te creëren in onze fantasie.
De kinderen zijn altijd zeer enthousiast om naar juf Bianca te gaan, want elk kind geniet van rust en kalmte.

2017-2018

Schoolreis Sealife

Samen met de leerlingen van meester Serge zijn we op schoolreis geweest naar Sealife in Blankenberge. We gingen te voet naar de tramhalte en namen de tram richting Blankenberge. Het was een leerrijke ervaring in Sealife. De leerlingen keken hun ogen uit, zowel binnen als buiten.

's Middags aten we onze lunch in Floréal vakantiepark waar de kinderen vervolgens naar hartelust konden ravotten.

Het was een plezante dag!

We danken ook meester Jos en juf Chayenne die ons vergezelden!

SVS Zee van sporten

We gingen op donderdag 24 mei samen met de kindjes van het eerste leerjaar de sportieve toer op! We namen deel aan de SVS-dag Zee van Sporten. In het thema piraten konden de kinderen naar hartelust ravotten, spelen en sporten op het strand. Er was ook tijd om te dansen, om te spelen op het speelplein van Duin en Zee en om te knutselen. De kinderen knutselden hun eigen schatkist. Het was een geslaagde dag!

Ik verwijs ook graag naar de blog van meester Serge voor meer foto's!

Pagina's

Abonneren op L2