L5

2017-2018

Veldloop

Veldloop, wihoe! We vertrokken naar Ter Polder met een gezonde portie stress. Eenmaal aangekomen hadden we nog even de tijd om de andere klassen aan te moedigen. We hadden zelfs nog wat tijd over om ons op te warmen. De opwarming wierp dan ook zijn vruchten af, L5GD heeft geweldig gelopen. Iedereen liep de ganse wedstrijd uit, prima gedaan! Achteraf kregen we allemaal een medaille, iedereen was een winnaar. Top gelopen, L5! 

Meer foto's kun je terugvinden op nieuwsbredene.be

FFO

Vrijdag gingen we allen naar het filmfestival in Oostende. Daar gingen we naartoe met de tram.
Alvorens de Kinepolis te betreden, waanden we ons echte filmsterren op de rode loper.
We bekeken er 'Storm - letters van vuur', een historische film. De film sloot perfect aan bij ons thema van wereldoriëntatie, de tijdsband. 
De kids waren laaiend enthousiast over de film. Sommige leerlingen nog enthousiaster over het vrouwelijke hoofdpersonage... :-)
We hadden een topdag!

2016-2017

Leuke laatste schoolweek

Tijdens de laatste schoolweek genieten we van nog enkele groepsactiviteiten. Maandag namen alle leerlingen deel aan het fietsexamen en vervolgens konden ze plezier maken op de vele springkastelen die ter hoogte van het sportcentrum opgesteld waren. 

Dinsdag gingen we voor een laatste keer zwemmen. In de namiddag namen we afscheid van juf Chantal.

 

ICT: programmeren

Na het maken van examens deze morgen, zorgden we deze middag voor wat meer ontspanning. Met de IPads gingen we aan de slag om te leren programmeren. Spelender wijs leerden we zo verschillende nieuwe vaardigheden en inzichten in de wereld van ICT.

Filmmuseum

Op 4 mei gingen we op bezoek naar het Michels Filmmuseum in Roeselare. Het museum heeft ons niet enkel iets bijgeleerd, maar ook een indruk op ons allen nagelaten. Hoe twee gepassioneerde mannen al dat materiaal door de jaren heen weten te verzamelen. We weten opnieuw heel wat meer over film en cinema.

Project: India

Ter voorbereiding van onze uitstap naar het inleefatelier in Roeselare volgende donderdag, werken wij in de klas rond het thema India. We leren over India, hoe mensen er leven, de cultuur, godsdiensten... 

We zijn allemaal benieuwd naar het inleefatelier! 

Hier enkele foto's van ons voorbereidend werk:

 

Op 4 mei was het moment dan aangebroken. Het bezoek aan het inleefatelier India. De leerlingen leefden zich volledig in tijdens het spelen van hun rol. Topprestatie! 

 

Project: Samenleven met verschillende leeftijden

Gedurende drie namiddagen gingen de leerlingen op bezoek in het woonzorgcentrum De Godtschalck. Daar maakten ze kennis met enkele van de bewoners. Samen met hen werden verschillende activiteiten uitgevoerd. Zo hadden we een heus generatiespel waarbij we vanalles te weten kwamen over hoe het er vroeger aan toe ging. De tweede namiddag werd een quiznamiddag. We konden opnieuw rekenen op de hulp van de bewoners bij de vragen waar wij NOG niks vanaf wisten. Tijdens de laatste namiddag kregen we een rondleiding doorheen het woonzorgcentrum.

Pagina's

Abonneren op L5