L5

2016-2017

Leuke laatste schoolweek

Tijdens de laatste schoolweek genieten we van nog enkele groepsactiviteiten. Maandag namen alle leerlingen deel aan het fietsexamen en vervolgens konden ze plezier maken op de vele springkastelen die ter hoogte van het sportcentrum opgesteld waren. 

Dinsdag gingen we voor een laatste keer zwemmen. In de namiddag namen we afscheid van juf Chantal.

 

ICT: programmeren

Na het maken van examens deze morgen, zorgden we deze middag voor wat meer ontspanning. Met de IPads gingen we aan de slag om te leren programmeren. Spelender wijs leerden we zo verschillende nieuwe vaardigheden en inzichten in de wereld van ICT.

Filmmuseum

Op 4 mei gingen we op bezoek naar het Michels Filmmuseum in Roeselare. Het museum heeft ons niet enkel iets bijgeleerd, maar ook een indruk op ons allen nagelaten. Hoe twee gepassioneerde mannen al dat materiaal door de jaren heen weten te verzamelen. We weten opnieuw heel wat meer over film en cinema.

Project: India

Ter voorbereiding van onze uitstap naar het inleefatelier in Roeselare volgende donderdag, werken wij in de klas rond het thema India. We leren over India, hoe mensen er leven, de cultuur, godsdiensten... 

We zijn allemaal benieuwd naar het inleefatelier! 

Hier enkele foto's van ons voorbereidend werk:

 

Op 4 mei was het moment dan aangebroken. Het bezoek aan het inleefatelier India. De leerlingen leefden zich volledig in tijdens het spelen van hun rol. Topprestatie! 

 

Project: Samenleven met verschillende leeftijden

Gedurende drie namiddagen gingen de leerlingen op bezoek in het woonzorgcentrum De Godtschalck. Daar maakten ze kennis met enkele van de bewoners. Samen met hen werden verschillende activiteiten uitgevoerd. Zo hadden we een heus generatiespel waarbij we vanalles te weten kwamen over hoe het er vroeger aan toe ging. De tweede namiddag werd een quiznamiddag. We konden opnieuw rekenen op de hulp van de bewoners bij de vragen waar wij NOG niks vanaf wisten. Tijdens de laatste namiddag kregen we een rondleiding doorheen het woonzorgcentrum.

Techniek/beeld: we bouwen een huis

Deze namiddag gingen we van start met ons project voor de knutselwedstrijd. Onder de mom van 'Je bent wie je bent', hadden we het idee om een huis te bouwen waarin we elk een kamer hebben.

Technisch probleem: Hoe bouwen we een huis gemaakt van karton EN met 21 kamers? 

Enkele beelden om duidelijk te maken hoe wij voor dit probleem een oplossing zochten..

Wat een teamwork! Fantastische start gemaakt!

 

 

Pagina's

Abonneren op L5