Peuters

2019-2020

Thema Jules en zijn grootouders

In kader van het grootouderfeest op dinsdag 12 november werd er in de klas het thema Jules en zijn grootouders uitgewerkt. Jules vertelde ons dat zijn grootouders bij he’ op bezoek komen en hij heel blij was dat ze bleven slapen. In de poppenhoek mochten de kinderen zich verkleden in een opa of oma, in de bouwhekken werd er met de treinen gespeeld omdat de grootouders van Jules met de trein pendelden. Tijdens de begeleide spelletjes mochten ze de prenten van jong naar oud leggen. Ook werden de basiskleuren verder geoefend door een ketting voor oma te maken adhv een kleurendobbelsteen. 

Halloween bij de peuters

Tijdens het thema Halloween hebben de peuters en Jules zich verkleed in spookjes en duiveltjes. We griezelden erop los in de klas.

We keken hoe een spin zijn spinnenweb maakte en tekende de spinnenweb na. De ontdekdoos lag vol met noten, takken en bladeren. Op het einde van de week werd er op de ontdekbak een spinnenweb gemaakt van de spin die Norma meebracht naar klas.

Op het einde van de week, net voor de vakantie werd er een Halloweenfeest georganiseerd met griezelhapjes en drankjes! Wat vonden de kinderen het leuk.

Pagina's

Abonneren op Peuters