L6

2016-2017

Filmmuseum Roeselare

We maakten een daguitstap naar Roeselare. Onze eerste stop was het filmmuseum.

Willy en Michiel vertelden ons alles over het ontstaan en het maken van een film. Nadien konden we genieten van de avonturen van Laurel & Hardy. Als laatste kregen we een rondleiding langs meer dan duizend toestellen.

 

Juf Tina

Inleefatelier India

Na een lange voorbereiding tijdens de lessen mochten de leerlingen eindelijk naar het inleefatelier in Roeselare.

Bij aankomst op de luchthaven ontvingen de leerlingen allemaal een persoonlijk paspoort. Nadien mochten ze het vliegtuig op richting India. Eenmaal in India aangekomen gingen de leerlingen elk naar hun eigen woon of werkplaats. Gedurende de volledige middag mochten ze zich inleven in hun personage. Na hun werkdag konden ze genieten van het Divali feest in het park.

 

Juf Tina 

Met de trein door India

Indiaproject

India heeft een oppervlakte van 3 287 590 km² en is daarmee 100 keer groter dan België. Er leven +/- 1,2 miljard mensen. 

Vanaf deze week maken we een reis doorheen India. De leerlingen maken kennis met Cheyten, Aiden en Nandini, kinderen uit India. Zij vertellen ons meer over hun cultuur, geloof, eten, enz. 

Fantasiefiguur in de stijl van Mondriaan

Piet Mondriaan (1872- 1944) was een Nederlandse schilder. Hij schilderde vooral abstracte en non- figuratieve kunst. 

De leerlingen kregen de opdracht om een fantasiefiguur te tekenen. Deze figuur moesten ze opvullen met rechte lijnen, hierdoor verkregen ze verschillende vakjes. De vakjes kleurden ze in met de kleuren die Mondriaan vaak gebruikte (rood, blauw, wit, zwart, geel).

De opdracht gaf leuke resultaten! 

 

Juf Tina 

Social media

Wat is sociale media ?

De leerlingen gaven hun mening over de gebeurtenissen op social media. Hierbij kregen ze verschillende stellingen waarbij ze akkoord, niet-akkoord of neutraal bleven. De leerlingen plaatsten ook enkele gebeurtenissen van erg naar erger.

Als laatste maakten we met de klas een 'whatshappy' poster. Hier werden enkele afspraken gemaakt over wat kan en niet in hun groepsgesprekken op internet.

 

Juf Tina 

Pagina's

Abonneren op L6