L5

2016-2017

Inleefatelier India

De voorbije twee weken hebben we ons volop voorbereid op ons bezoek aan het inleefatelier India te Roeselare. Zo kwamen we te weten dat India 100x groter is dan België. We leerden ook de Indiase kinderen Aiden, Cheyten en Nandini kennen. Via het treinspel ontdekten we heel wat over de geschiedenis van India, het klimaat, de verschillende godsdiensten, hoe ze er wonen, dansen en feesten, spreken, kruiden die ze gebruiken, hun kledij en sieraden en nog zoveel meer ...

Ruimtefiguren

Vorige week leerden we over de ruimtefiguren. De lln. kregen verschillende lichamen die ze zelf moesten indelen in groepjes.

Zo kwamen we tot het besluit dat we de ruimtefiguren kunnen indelen in: balk, kubus, piramide, bol, cilinder en andere lichamen.

Koekjes bakken

Naar aanleiding van het (groot)ouderfeest hebben de leerlingen koekjes gebakken.

Eerst hebben we een filmpje van het recept bekeken en daarna werd de klas in groepjes verdeeld. Ieder kreeg een taak: bloem wegen, suiker wegen, boter wegen en een eigeel scheiden van het eiwit.

Eens dat gebeurd was, mochten ze het deeg mixen, kneden en samenpersen tot een bol.

Het deeg moest dan even in de koelkast en na de middag kreeg ieder een stukje van zijn bol en mochten ze vormpjes maken van het deeg.

Pagina's

Abonneren op L5