L3

2017-2018

Bibliotheek bezoek

Op donderdag 12 oktober zijn we naar de bibliotheek geweest. We krijgen uitleggen van twee lieve mevrouwen. Ze legden uit hoe je een boek kon terugvinden in de bieb. We mochten ook boeken zoeken in de computer. Het was een leerrijke ochtend. 

I want to ride my bicycle ...

Donderdagmorgen konden de lln van het 3e hun vaardigheden op de fiets demonstreren. Tijdens de SVS activiteit "Meester op de fiets" leerden ze om hun fiets behendig door het verkeersparcours te sturen. De elementaire verkeersregels voor de jonge fietsers werden hun op spelenderwijze bijgebracht. Deze activiteit werd gesponsord door de ouderwerkgroep, waarvoor onze dank.

2016-2017

In Vlaamse velden

In het kader van de WO lessen rond historische tijd trokken we met het 3e lj van Centrumplein en Groenendijk naar de Westhoek. We brachten eerst een bezoek aan de "Dodengang" in Diksmuide. Daar kregen we een rondleiding door 2 ervaren gidsen. Ze konden ons heel wat vertellen over het leven in de loopgraven tijdens de eerste wereldoorlog. Onze boterhammetjes aten we op in De Dreve te Zonnebeke. Na nog even het speelplein te hebben bestormd, was het tijd om naar het Memorial museum Passchendaele 1917 te rijden. Daar hadden de kinderen ogen tekort om alles te bekijken.

Pagina's

Abonneren op L3