L3

2016-2017

In Vlaamse velden

In het kader van de WO lessen rond historische tijd trokken we met het 3e lj van Centrumplein en Groenendijk naar de Westhoek. We brachten eerst een bezoek aan de "Dodengang" in Diksmuide. Daar kregen we een rondleiding door 2 ervaren gidsen. Ze konden ons heel wat vertellen over het leven in de loopgraven tijdens de eerste wereldoorlog. Onze boterhammetjes aten we op in De Dreve te Zonnebeke. Na nog even het speelplein te hebben bestormd, was het tijd om naar het Memorial museum Passchendaele 1917 te rijden. Daar hadden de kinderen ogen tekort om alles te bekijken.

Vlaamse Veldloopweek Bredene

Op woensdag 28 september was het weer lopen geblazen in Bredene. Alle leerlingen van de lagere scholen kwamen samen aan het sportcentrum voor de jaarlijkse veldloop. Na wat problemen met het vervoer raakten we net op tijd om nog te kunnen meelopen. Alle leerlingen zetten hun beste beentjes voor en moe maar tevreden bereikte iedereen de aankomst.

2015-2016

pyama dag " actie bednet"

Met de "nationale pyjamadag" wil Bednet langdurig zieke kinderen en jongeren die niet naar school kunnen een hart onder de riem steken. Ook wil Bednet zich bekendmaken bij het grote publiek. Bij de zandlopertjes kwam ook het "zandmannetje" langs en hij bewonderde al die mooie " schone slapers" :)

 

Alles met de bal SVS

Op dinsdag 8 maart trokken we met de 2e graad naar de koninklijke stallingen in Oostende voor een sportactiviteit van SVS. De ganse namiddag konden de kinderen kennis maken met allerlei balspelen. De studenten van de sportafdeling van Atlasatheneum Gistel stonden in voor de begeleideing

Wie bouwt de hoogste toren?

Tijdens onze technologieles zochten we naar de beste " torenbouwers ". In groepjes gingen ze aan de slag met krantenpapier en plakband.

Sommige constructies waren geslaagd, andere minder. Ondertussen hebben de leerlingen wel wat opgestoken en zal het de volgende keer vast en zeker beter lukken.

 

Veldloop Bredene

Woensdag voormiddag 23 september was er opnieuw de veldloop in het sportcentrum te Bredene. Alle leerlingen van het 3e leerjaar liepen de longen uit hun lijf op jacht naar een medaille. Maar deelnemen was belangrijker dan winnen.

2014-2015

Pagina's

Abonneren op L3