L3

2018-2019

torens bouwen

Wie bouwt de hoogste uitkijktoren?  De leerlingen kregen de opdracht om een uitkijktoren te bouwen van waarop de boswachters naar bosbranden konden speuren. De toren moest bestand zijn tegen een krachtige wind. Elke groep kreeg een aantal kranten en een rolletje plakband. Daarmee gingen ze aan de slag.

Griezelkids

Op vrijdag 26 oktober was de klas gevuld met kleine griezels. Monsters, zombies, heksen, dracula's en andere enge creaturen zaten in de klassen. 's Namiddags namen we ook afscheid van Iluna die na de vakantie de overstap maakt naar de Vloedlijn.

Uitstap Westhoek

Op dinsdag 30 oktober hebben we WO I herdacht.

Eerst hebben we het Duits militair kerkhof bezocht in Vladslo.

Daarna zijn we de loopgraven in Diksmuide gaan verkennen.

Als laatste hebben we het Memorial Museum Passchendaele 1917 bezocht.

Het was een super leerrijke uitstap. We hebben heel veel bijgeleerd over de 1ste Wereldoorlog.

Halloween

Vrijdag voor de vakantie mochten de kinderen verkleed naar school komen. 

De kinderen vonden het leuk dat ze eens hun handen mochten vuil maken en ze hebben met klei een griezelige pompoen gemaakt.

Daarna mochten ze de pompoen schilderen. Thuis kunnen ze dan hun theelichtje erin steken en doen branden.

 

Meester op de fiets

Vandaag mochten we onze fiets meenemen naar school. Op de speelplaats stond er een mooi en leuk fietsparcours. We mochten slalommen, op een rondpunt rijden, op een verhoogje rijden... We konden onze fietsbehendigheid testen. We vonden het allemaal heel leuk.

Flandriens in wording

Vandaag konden de leerlingen van het 3e hun fietsvaardigheden oefenen en demonstreren. Meester Ruben van Moev had op de speelplaats en mooi parcours gebouwd waar ze met de fiets konden oefenen. Er werd gestart met een opwarmingsoefening en daarna mochten ze de hindernissen overwinnen. Er werd ook aandacht besteed aan verkeersregeltjes en verkeersveiligheid. We bedanken ook de ouderwerkgroep , die elk jaar de nodige centjes voorziet om deze activiteit te organiseren.

op bezoek in de bib

We kregen een rondleiding in de bib. Daar maakten we kennis met de verschillende soorten boekjes. We ontdekten hoe de boekjes gerangschikt worden. Via de website van de bib leerden we verschillende boekjes zoeken. Het was een leerrijke ervaring.

Pagina's

Abonneren op L3