L3

2022-2023

Botero achterna

Tijdens de les muzische vorming maakten de kinderen kennis met de Columbiaanse kunstenaar Fernando Botero. Zijn werken zijn een volumineuze weergave van de werkelijkheid. De leerlingen gingen aan de slag met een stuk klei en creëerden hun eigen beeldje. Nadien mochten ze het met verf beschilderen.

2021-2022

Meester op de fiets

Vandaag konden de kinderen hun fietsvaardigheden testen en bijschaven. Onder de deskundige begeleiding van een Moev medewerken moesten ze allerlei opdrachten uitvoeren. Afsluiten deden ze met op een uitdagend fietsparcours met heel wat obstakels.

lekker kokerellen

In ons Wouw thema 8 maakten we kennis met allerlei groentjes. Met enkele daarvan gingen we aan de slag en maakten een lekkere vegetarische pastasaus. We wasten, sneden en stoofden de groentjes en smulden achteraf alles op. Ook de afwas hebben we zelf gedaan.

Bruggen bouwen

In ons vorige Wouw thema maakten we kennis met verschillende types van bruggen. We leerden welke technieken worden gebruikt om een stevige brug te bouwen. In de techniekles gingen we met verschillende materialen aan de slag. Met sommige materialen lukte dit zeer goed, Na het maken van de nodige plannen en wat overleg ging iedereen aan de slag.

Dank u Sinterklaas

Maandag stonden er achteraan in de klas cadeautjes van de Sint. Hij had de kinderen verrast met een aantal doosjes Lego. Deze namiddag gingen de kinderen aan de slag. Ze moesten de plannetjes goed bekijken en zo proberen om de voertuigen in elkaar te knutselen. Sommige groepjes slaagden er al in om hun bouwwerken af te krijgen. Er zaten ook wat moeilijkere doosjes tussen en daar is nog wat werk aan.

Auto’s bouwen met knex.

Het nieuwe WO thema behandelt alle vormen van transport. De kinderen werden uitgedaagd om in groepjes een auto te bouwen. Ze kregen een aantal dozen knex waarmee ze aan de slag konden. Achteraf werden de voertuigen uitgetest en nog wat aangepast. Vanaf een helling werden ze gelanceerd en konden we testen welk model het verste reed.

bruggen bouwen

In de techniekles werden de kinderen uitgedaagd om een hoge toren te bouwen uit krantenpapier. Na het tekenen van een plan gingen ze aan de slag. Ze kregen per groep een aantal kranten, een schaar en een rol plakband. Met gissen en missen kwamen er toch enkele bouwsels tevoorschijn.

Pagina's

Abonneren op L3