Blog van Sophie

L1 en L2 CP naar de 7 torentjes

Op bezoek in de kinderboerderij is steeds een groot feest. We bezochten de lekker ruikende varkensstal, gingen op kraambezoek bij de pasgeboren lammetjes en zagen eendenkuikens vers uit het ei, ook het insectenhotel brachten we een bezoekje. De geitjes kregen een extra aai van ons.

Nu weten we ook hoe het komt dat de kinderboerderij die naam kreeg. Een hele brok geschiendenis kregen we ook te verwerken.

Het was een leuke, leerrijke dag.

L2CP supportert voor de Belgische atleten op de Winterspelen!

Na de Olympische Winterspelen is het de beurt aan de Paralympische Winterspelen in Zuid-Korea.

Het tweede leerjaar duimt voor onze twee Belgische atleten in Peyong Chang die aantreden in de grote afdaling. En kijk! Het is ons gelukt want deze morgen stond hetvolgende bericht in de krant!

"In PyeongChang heeft skiester Eléonor Sana brons gewonnen in de afdaling voor personen met een visuele handicap. Ze schrijft daarmee Belgische sportgeschiedenis."

En trots dat we allemaal zijn!!!!

L1CP en L2CP steunen Bednet

Niet zomaar een dag in pyama naar school!

Onze leerlingen weten dat Bednet ervoor  zorgt dat zieke kinderen die tijdelijk niet naar school kunnen, toch mee in de klas zitten van thuis uit. Zo zijn ze mee met de les en blijven ze hun vriendjes zien.

Ook wij steunen deze actie en beseffen hoe gelukkig we zijn dat we op de schoolbanken kunnen zitten. We genoten wel allemaal van het gezamenlijk relaxatiemoment. 

Complimentendag in L2CP

Een momentje voor een complimentje.

Elkaar een complimentje geven of er eentje (of meer ) krijgen doet deugd! Dat ervaarden we allemaal al. Vandaag gaven we elkaar extra veel complimentjes....en fier dat we allemaal waren.

Techniek in L2CP: Geheimschrift....een briefje voor mijn liefje.

Cryptografie of geheimschrift (uit het Grieks, κρυπτει kryptei "verborgen," en γράφω gráfo "schrijven") houdt zich bezig met technieken voor het verbergen of zodanig versleutelen van te verzenden informatie, dat het voor een cryptoanalist, een persoon die toegang heeft tot het kanaal tussen zender en ontvanger, en voor wie het een koud kunstje is om alles te ontcijferen.

Wij speelden vandaag voor de eerste keer voor cryptoanalist en schreven een geheime boodschap naar een vriendje die we graag zien. Met ecoline ontcijferden we dan de boodschap die we kregen. 

Hoog bezoek in L2CP

Wat was het spannend. Elk jaar kijken we uit naar het bezoek van de Sint en Zwarte Piet! 

We zijn allemaal heel braaf geweest , dat las de Sint in zijn grote boek. We  kregen een superleuk klascadeau!!!!

Natuurlijk verwenden we de Sint en Piet met een prachtig lied!

Tot volgend jaar!

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Sophie