L2

2016-2017

Spiekpietjes

Iedereen kent de Zwarte Pieten van Sinterklaas. Maar weet je ook wie de Spiekpietjes zijn? Deze geheimzinnige sinterklaashulpjes lijken op gewone Pieten maar dan veel kleiner. Elk jaar rond deze tijd verstoppen de Spiekpietjes zich in huizen, appartementen, klaslokalen en winkels. Zo kunnen ze in de gaten houden of jij heel lief bent of toch een beetje ondeugend. Op die manier komt de Sint precies te weten wie er geschenkjes en zoetigheid verdient!

 

Het tweede leerjaar ging gretig op zoekin het Fort Napoleon! 

Veldloop van de gemeente Bredene L2CP

De jaarlijkse veldloop, georganiseerd door de gemeente Bredene, stond vandaag op het programma. Sporten is gezond, dat weten we allemaal. Als echte topsporters oefenden we allemaal al tijdens de turnles.

Van deze editie onthouden we vooral dat deelnemen (met vallen en opstaan) veel belangrijker is dan winnen en wees maar zeker dat onze juf ons allemaal als winnaars aanziet! Onze Zandlopertjes verdienen een extra pluim voor fair-play en uithouding!

Super gedaan allemaal!

 

L2CP doet boodschappen op de markt!

Onder de deskundige leiding van helpende mama's en hun juffen mochten onze schatten van het tweede leerjaar hun fruit-inkopen op de markt doen. Fruit die we zullen verwerken in een heerlijke milk shake!

We maakten ook kennis met de verschillende kramen op de markt. Dit als voorbereiding voor het W.O. thema "Winkels op wieltjes".

 

We ontdekten ook de campagne van de provincie West-Vlaanderen "Oe ist?"

Techniek in L2 CP: Heerlijke milkshake

Leren hanteren van een mes en dunschiller en gebruik maken van een staafmixer op een veilige en efficiënte manier: daar slaagden de leerlingen van het tweede leerjaar zeker in!

Frambozen, aardbeien, kiwi's, ananas, meloen,  mango's,.... we verwerkten al ons zelf gekocht fruit in een overheerlijke milkshake! MMMM , wie wil nog een glaasje? 

L2 CP op de rode loper… FFO16

Samen met het eerste leerjaar genoten we van de heerlijke film "Meester Kikker" naar een boek van Paul van Loon.

Zoals het echte sterren betaamt gaat een heuse foto shoot aan de voorstelling vooraf! Jullie kleine sterren schitteren op de rode loper...

"Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten behalve jullie.............. We genoten allemaal samen van deze heerlijke film!

Pagina's

Abonneren op L2