L2

2021-2022

Halloween... Een griezelfeest met verklede kids

Zelfs griezelen kan een feest zijn. Met Halloween stikt het van de monsters en spoken. Gelukkig zijn het alleen maar verklede kinderen en versierselen uit de winkel. Of toch?

Allerheiligenavond

In allerlei culturen en godsdiensten komen feesten voor waarbij de doden worden vereerd en boze geesten moeten worden weggejaagd. Bijvoorbeeld omdat ze één keer per jaar vrij rondzwerven over de aarde. Halloween is zo’n soort feest. In België is het vrij nieuw, net als Valentijn. Het is overgenomen uit Amerika, maar komt oorspronkelijk uit Engeland.

Integratie L1 en L2 Centrumplein: samen lezen is leuk!

Het eerste en het tweede leerjaar van het Centrumplein lazen vandaag op een andere manier. De mini juffen en meesters luisterden aandachtig en hielpen waar nodig. Wat kunnen ze al veel, die kids van het eerste! Als beloning voor hun inzet las het tweede leerjaar op hun beurt een leuk verhaaltje voor. Iedereen genoot. We speelden ook een spelletje, we lazen eerst heel stil, dan met een piepstemmetje, met een heel lage stem,.... Zeker voor herhaling vatbaar!

L2CP: Nieuws uit de natuur... we ontdekken het bos Beisbroek

Donderdag 14 oktober ontdekten we het mooie Beisbroek-bos in Brugge. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en konden we naar hartelust het bos "beleven". We ontdekten echte natuurschatten!

We bekeken de kenmerken van de blaadjes die we vonden, we voelden hoe ruw sommige boomschorsen zijn, we leerden over de vruchten,  en we kregen ook de nodige lichaamsbeweging!

De dag kon al niet meer stuk!

 

L2CP natuur en techniek: op ruimterreis naar Cosmix.

Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis. . Je kan er de sterrenhemel zowel overdag als 's avonds bewonderen. Met de telescopen ontdek je de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Op het koepelvormige projectiescherm in het planetarium kunnen niet enkel sterren afgebeeld worden: met het fulldome systeem worden ook de meest spectaculaire videobeelden geprojecteerd, die je samen met de muziek onderdompelen in een unieke audiovisuele sensatie. Vlieg mee over het marsoppervlak of door de ringen van Saturnus!

Pagina's

Abonneren op L2