L1

2022-2023

Dag van de sportclub

Op 28/09 was het dag van de Sportclub. De leerlingen mochten in hun sportkledij naar school komen. We hebben elk om beurt verteld welke sport we beoefenen en hebben er ook iets van laten zien... Alleen maar sportieve kindjes in onze klas. Top!

Lessen in het donker

Naar aanleiding van de 'Lessen in het donker' zijn we vandaag naar het toneel geweest in het Staf Versluyscentrum. Het toneelstuk was gebaseerd op het verhaal van Tarzan. Er was één verteller die ons aan de hand van zeer mooie poppen meenam in haar verhaal. Het was grappig, maar op momenten toch ook wel wat triestig. Gelukkig kwam op het einde alles goed :-)

Verkeersles

In onze eerste verkeersles hebben we geleerd waar we moeten wandelen als voetganger. Er werd ook besproken wat je moet doen als je wil oversteken en er is geen zebrapad in de buurt. We hebben dit onmiddellijk uitgetest door een korte wandeling in de buurt van de school te doen. 

2021-2022

W.O./ Techniek: boerderij

We genoten vandaag van twee leuke activiteiten op de boerderij 'de lange schuur' in Oostende. 

  1. Kakelvers: Het is lente, dit betekent: dartelende lammetjes, piepende kuikentjes, vrolijke kalfjes, snuffelende biggetjes… tijdens deze periode broeit het van jong leven op de boerderij! 
  2. Broodje bakken: Het broodproces wordt extra in de spotlight geplaatst. Van zaaien op het veld tot de verschillende broodsoorten. 

Bezoek aan de bib: wij doen mee aan de leesactie!

Met de klas doen we mee aan de leesuitdaging van de bib. 

  • We moeten 4 keer per jaar met de klas naar de bib, maar we doen dit eigenlijk elke maand. 
  • We moeten elke dag een kwartier lezen in de klas, maar we doen dit eigenlijk een halfuur. 
  • We moeten af en toe een leuke blog plaatsen over onze bezoekjes of leesmomentjes. 

In ruil kregen we een tof diploma, allemaal een leuke zak van de bib en heel belangrijk 5 nieuwe leesboeken voor de klasbib! 

Pagina's

Abonneren op L1