Lagere klassen

2018-2019

Bednet

Vrijdag 15 maart 2019 was het de Nationale Pyjamadag. Die dag steunden we met z’n allen kinderen en jongeren die niet naar school kunnen komen wegens langdurige ziekte. 

Budgetspel

Voor de vakantie kwam er een mevrouw langs van de gemeente om met ons een budgetspel te spelen. We mochten ons in 4 groepjes verdelen en elk groepje kreeg 50 euro. We moesten verstandig omspringen met dat geld. We mochten zelf onze schoolreis inplannen. We moesten het vervoer, een tussendoortje, een activiteit en een souvenir kiezen. Sommige groepjes hadden zelfs nog ruim over en sommige groepjes kwamen helaas juist niet toe. Zo hebben de kinderen geleerd dat ze af en toe toch moeten nadenken wat ze met hun geld konden doen. 

 

 

Techniek: we maken een thaumatroop

De leerlingen kregen een zakje met heel wat materiaal en een opdracht.
'Zorg ervoor dat de boef in de cel zit zonder te knippen of te scheuren' 
of
'Zorg ervoor dat de haai in het water zit zonder te knippen op te scheuren'.
Er werd heel wat geëxperimenteerd tot uiteindelijk het groepje van Vera en Floor op het goede antwoord kwamen.
Ze maakten een thaumatroop.
 

 

 

Rondleiding in de bib

Deze morgen gingen we samen op verkenning in de bib. 
Ze legden ons uit hoe we een boek moeten zoeken in de catalogus, hoe we moeten zoeken op een bepaald thema, wat fictie en non-fictie betekent, hoe de online catalogus werkt.
Heel boeiend.
Nadien kregen de leerlingen ook nog even tijd om een boekje te lezen, hier werd gretig gebruik van gemaakt.
We kregen ook nog eens 5 boeken mee om in de klas te lezen. Super tof!

Budgetspel, verstandig omspringen met je centen.

Deze week kwam iemand van de gemeente langs om met ons het budgetspel te spelen. We leerden verstandig omspringen met geld. We mochten met onze centjes zelf een schoolreis plannen.We moesten het vervoer, een activiteit, een tussendoortje en een souvenir kiezen. We kregen een budget van 50€. Iedereen sprong zuinig om met de centen en had op het einde nog flink wat gespaard. Hopelijk doen ze dit later ook zo verstandig.

Pagina's

Abonneren op Lagere klassen