Lagere klassen

2016-2017

Filmmuseum Roeselare

We maakten een daguitstap naar Roeselare. Onze eerste stop was het filmmuseum.

Willy en Michiel vertelden ons alles over het ontstaan en het maken van een film. Nadien konden we genieten van de avonturen van Laurel & Hardy. Als laatste kregen we een rondleiding langs meer dan duizend toestellen.

 

Juf Tina

Inleefatelier India

Na een lange voorbereiding tijdens de lessen mochten de leerlingen eindelijk naar het inleefatelier in Roeselare.

Bij aankomst op de luchthaven ontvingen de leerlingen allemaal een persoonlijk paspoort. Nadien mochten ze het vliegtuig op richting India. Eenmaal in India aangekomen gingen de leerlingen elk naar hun eigen woon of werkplaats. Gedurende de volledige middag mochten ze zich inleven in hun personage. Na hun werkdag konden ze genieten van het Divali feest in het park.

 

Juf Tina 

Inleefatelier India

De voorbije twee weken hebben we ons volop voorbereid op ons bezoek aan het inleefatelier India te Roeselare. Zo kwamen we te weten dat India 100x groter is dan België. We leerden ook de Indiase kinderen Aiden, Cheyten en Nandini kennen. Via het treinspel ontdekten we heel wat over de geschiedenis van India, het klimaat, de verschillende godsdiensten, hoe ze er wonen, dansen en feesten, spreken, kruiden die ze gebruiken, hun kledij en sieraden en nog zoveel meer ...

Ruimtefiguren

Vorige week leerden we over de ruimtefiguren. De lln. kregen verschillende lichamen die ze zelf moesten indelen in groepjes.

Zo kwamen we tot het besluit dat we de ruimtefiguren kunnen indelen in: balk, kubus, piramide, bol, cilinder en andere lichamen.

Pagina's

Abonneren op Lagere klassen