K2 Juf Lynn

2016-2017

Ziek zijn

Dit onderwerp sluit enorm aan bij de belevingswereld van de kleuters. Allemaal waren ze al eens betrokken bij zo'n situatie. We delen tijdens dit thema ervaringen en gevoelens, spelen rollenspelen 'bij de dokter', we benoemen de instrumenten en hun functie. 

Ook leerden we hoe ons lichaam werkt? Waarom dient een skelet, spieren, bloed,...?. We bespreken de werking van de longen, maag en hart. We luisteren naar elkaars hartslag met een echte stethoscoop! We bekijken röntgenfoto's en herkennen lichaamsdelen. 

Mijn huis/mijn gezin

We besteden in dit thema aandacht aan de samenstelling van een gezin. De begrippen gescheiden, verliefd, trouwen,...komen aan bod. En we maken kennis met gezinnen in een andere cultuur.

We praten over ons huis. Hoe ziet onze woning er uit? Wat is ons lievelingsplekje? Wat is een adres en wie weet zijn huisnummer. De begrippen buren, verhuizen, straat, appartement, verdiep,...worden besproken.

Cijfers en letters

Spelenderwijs ontdekken de kleuters cijfers en letters. Letters zijn om te schrijven, spreken en lezen. Cijfers dat is onze rekentaal. We leren onze naam herkennen, tellen de letters, vergelijken met andere namen. We starten met de beginletter van een woord en rijmen er op los.

Smakelijk eten voor de feestdagen!

Met de feestdagen in aantocht werd het in de klas extra gezellig. We versierden onze kerstboom en overal in klas werden lichtjes opgehangen. We genieten van elkaars gezelschap en bereiden de feesten voor. We dekken een feesttafel, spelen rollenspellen, luisteren naar kerstmuziek, tellen af naar het nieuwe jaar, bouwen kerstbomen met allerlei materialen, zoeken in de school driehoeken (dezelfde vorlm als de kerstboom),....

Geniet van de warme sfeer in de klas.

Ik zet mijn schoentjes klaar/ Er wordt aan de deur geklopt!

De sint stuurde eerder zijn Spiekpietjes op pad. We lezen dit prachtige prentenboek, spelen spiekpietjes, oefenen de ruimtelijke bepalingen in onze zoektocht naar hen, herhalen de begrippen van klein-->groot,... Tijdens het bezoek van de Sint en zijn hoofdpiet kwamen we uiteindelijk te weten wie zoet was......
Geniet van de foto's.

Pagina's

Abonneren op K2 Juf Lynn