K2

2018-2019

Griezelen

Aangezien het bijna Halloween is, hebben we in het klas het thema 'griezelen' uitgewerkt. We doen een schimmenspel, praten over de gevoelens bang zijn, angst hebben,... We oefenen onze fijne motoriek en knutselen een heks op een bezem, tekenen spoken, spinnen en spinnewebben. Als afsluiter van deze week hielden we een Halloweenfeest. Maar de dag begon niet feestelijk! Loeloe was ontvoerd door heksje Fien. Gelukkig konden we aan de hand van verschillende opdrachten telkens een tip te pakken krijgen waar Loeloe zich bevond.

De Gruffalo

Na de prachtige toneelvoorstelling over de Graffalo werkten we dit prentenboek uit in klas. De kleuters waren enorm enthousiast en leefden zich erg in het verhaal in.

Elmer de kleurtjesolifant

Er werd vooral veel aandacht besteed aan kleuren. Zowel schakeringen, hoofdkleuren, kleuren mengen, licht-donker kwam aan bod. We oefenden verder op hoeveelheden, herhaalden de vormen cirkel, driehoek en vierhoek, leerden de 'o' van olifant, schilderden vierhoeken, oefenden verder op onze fijne motoriek en knipten vierhoeken en we gingen huiswaarts met een prachtig Elmer masker.

Geniet van onze leuke momenten in klas.

Dikkertje Dap/ wilde dieren

Tijdens de film van Dikkertje Dap, die we mochten bewonderen in kader van FFO, kwamen zeer veel wilde dieren aan bod zoals een tapir, giraf, leeuwen, gazelles,...Daardoor werkten we dit thema in de klas uit. We benoemden soorten huiden: gestreept, gevlekt, leerhuid,..., we ontdekten de leefwereld van dieren, uiterlijke kenmerken,... We oefenden onze fijne motoriek en scheurden vlekken voor de giraf en knipten olifanten uit. Marcell werd 4 jaar, proficiat!

Geniet van de sfeerbeelden.

Pagina's

Abonneren op K2