Kleuterklassen

2018-2019

MV: Beeld : Zeepbellen

We gingen zeepbellen op verschillende manieren maken en deze ook observeren.
*Bellenblazers: Hoe groot kunnen we onze zeepbel maken, welke vorm heeft hij. Lukt het ook een zeepbel met andere vormen te maken.
*Water blazen met een rietje in een glas : krijgen we dezelfde ronde bellen als met de bellenblazer? Maakt het een verschil als we hard of zacht blazen?
*Met onze handen pletsen in een bad met water en zeep : Maken we hier bellen mee of enkel schuim?

 We hebben de zeepbellen waargenomen.

Griezelen

Aangezien het bijna Halloween is, hebben we in het klas het thema 'griezelen' uitgewerkt. We doen een schimmenspel, praten over de gevoelens bang zijn, angst hebben,... We oefenen onze fijne motoriek en knutselen een heks op een bezem, tekenen spoken, spinnen en spinnewebben. Als afsluiter van deze week hielden we een Halloweenfeest. Maar de dag begon niet feestelijk! Loeloe was ontvoerd door heksje Fien. Gelukkig konden we aan de hand van verschillende opdrachten telkens een tip te pakken krijgen waar Loeloe zich bevond.

halloweenfeest

er was eens een heksje met de naam Fien en zij had alle klaspoppen gestolen, we moesten opdrachten uitvoeren en kregen dan telkens een puzzelstukje om uiteindelijk te weten te komen waar alle poppen verstopt zaten. rarara, waar zaten ze?

Pagina's

Abonneren op Kleuterklassen