Bosklassen

2018-2019

Bosklassen Kemmel donderdag 21 maart 2019

Donderdag, laatste volledige dag van onze bosklassen.

Ook nu weer stonden we om 7u15 op en was er ontbijt om 8u00. We kregen lekkere chocoladekoeken om te eten. 

Om 9u00 vertrokken we met de bus richting Diksmuide. We werden in 3 groepen opgesplitst en er stonden verschillende activiteiten op het programma : bezoek aan de IJzertoren met een gids, rijden met gocarts langs het jaagpad aan de IJzer en vlotten sjorren. Als afsluiter werden de vlotten getest. Dolle pret! 

Bosklassen woensdag 20 maart 2019

Vandaag was weer een reuze gezellige dag! Het weer was ons alweer goed gezind : geen wind, een zonnetje en relatief warm. We kunnen zeker niet klagen.

Ook nu weer startte de dag met een ontbijt om 8u00. Vandaag kregen we naast boterhammen, ook sandwiches om te eten.

Daarna werden er weer 4 groepen gemaakt en gingen we levende stratego spelen, organiseerden we een pleinspel in De Lork, gingen we op fotozoektocht en speelden we boerengolf in Dranouter.

Alle groepen waren enthousiast en genoten van de activiteiten.

Bosklassen Kemmel dinsdag 19 maart 2019

Vandaag, dinsdag, werden de kinderen om 7u15 gewekt. In bepaalde kamers was het op dat moment al volle ambiance, in andere kamers was het nog muisstil en zat iedereen nog in dromenland.

Om 8u00 was het tijd voor ontbijt : boterhammen met choco, confituur, speculaaspasta, cornflakes, chocomelk ... 

Daarna maakten we ons lunchpakket klaar voor 's middags.

Om 9u15 startten de activiteiten voor vandaag : speleobox, teambuilding opdrachten, boogschieten, hoogteparcours en het hoogtepunt van de dag "laser battle"!

Bosklassen Kemmel maandag 18 maart 2019

Vandaag de eerste dag bosklassen in De Lork. 

Rond 10u45 waren we al ter plaatse. Dan hebben we de kamers verdeeld. Om 12u15 was het tijd voor het eerste middagmaal. We aten wortelsoep - rijst met kip curry, worteltjes en ananas - vanillepudding. 

Deze namiddag werd de groep in 4 verdeeld. De eerste groep speelde stratego in het bos. De tweede groep ging op fotozoektocht. Groep 3 speelde een spel op het domein van De Lork en de laatste groep nam deel aan een Keltische Queeste. 

Om 17u00 was iedereen klaar met zijn opdracht en was het tijd om te douchen. 

2017-2018

Bosklassen Durbuy woensdag 21 maart

Vandaag is het woensdag. We stonden op om 7u30. Ontbijt was om 8u00 : boterhammen met confituur en choco - warme chocolademelk - reepje chocolade. 

Het beloofde weer een koude maar zonnige dag te worden.

Om 9u00 verzamelden we om naar het bos te gaan, tijd voor wildcraft! We leerden een shelter bouwen. Dit is een tent gemaakt van takken, bladeren en mos. Daarna was het tijd om vuur te leren maken. Bij sommige groepjes lukte dit wonderwel, anderen hadden wat meer moeite!

Bosklassen Durbuy dinsdag 20/03

Vandaag, dinsdag, was een heerlijke dag hier in Durbuy! 

Toen we om 8u00 aan het ontbijten waren, begonnen de eerste sneeuwvlokken te vallen. Om 9u00 vertrokken we met de bus richting Petit Han. Daar startte de beverwandeling. We werden opgesplitst in 4 groepen en de gidsen vertelden ons over het leven van de bever. Het was een leerrijke en toffe wandeling door de sneeuw.

Om 12u30 waren we terug in LPM en was het tijd voor het middagmaal : soep - everzwijnballetjes met appelmoes en aardappelen - koek.

Ondertussen was er volop zonneschijn! 

Bosklassen Durbuy maandag 19/03

Deze morgen om 11u00 aangekomen in Durbuy. Busrit is ontzettend vlot verlopen!

Nadat we alle koffers uit de bus hadden gehaald, was het tijd om ons te installeren in de kamers. Iedereen had snel zijn plekje gevonden!

Om 12u30 hebben we lekker gegeten: preisoep - kip met curry en rijst - vanillepudding.

Om 14u30 moesten we op het marktje in Durbuy zijn voor de start van een geschiedeniswandeling. Het was leerrijk maar ook supertof door allerlei toneeltjes! Jullie kinderen zijn echte steracteurs!

Pagina's

Abonneren op Bosklassen